SDH Engineering - Eplan platform & add-ons

Eplan P8

EplanEplan P8 is één van de grote spelers op het gebied van tekenpakketten voor de industriële automatisering. Het programma werkt met meerdere databases waardoor gegevens individueel of collectief bewerkt kunnen worden. Ook kunnen gegevens op één plaats ingevuld worden en op meerdere weergaves weergeven worden. Hierdoor is de kans op fouten kleiner. Ook kan Eplan verschillende documenten automatisch genereren. Deze formulieren zijn aan te passen naar behoefte waarmee bijna alles weer te geven is.

Artikelbeheer

Eplan artikelbeheerArtikelbeheer is één van de belangrijkste databases binnen Eplan platform. Artikelen in artikelbeheer kunnen ook worden voorzien van macro’s waarin verschillende weergave types zijn verwerkt, meerlijnig, enkellijnig, overzicht, 2D en 3D schakelkast. Ook extra gegevens zoals databladen, afbeeldingen en extra informatie kunnen aan de artikelen worden toegekend. Met het toekennen van functiedefinities met symboolgegevens wordt de opbouw van ieder artikel geborgd. Deze gegevens worden toegekend op moment van plaatsen en dienen als basisgegevens waar Eplan in meldingenbeheer controleert op de juistheid van het weergegeven artikel.

Beheer

Om een goed rendement uit Eplan te halen is goed beheer noodzakelijk. Dit kost tijd, maar zorgt voor een verhoging van de kwaliteit, vermindering van fouten en levert tijdwinst op bij de projecten. Door gebruikt te maken van scripts en menubalken kunnen onderdelen sneller aan het schema worden toegevoegd en kunnen documenten snel vervaardigd worden.

Macro

Met macro`s kan men snel en foutloos delen van schema’s en artikelen aan het schema toevoegen. Op deze wijze kan een standaard opgezet worden waardoor alle schema’s gelijk worden. In een macroproject worden alle macro`s getekend en doormiddel van macrovakken toegekend aan het macrobestand. Ook complete samenstellingen van pagina`s kunnen aan een paginamacro worden toegekend hiermee kunnen complete delen van een schema in het project geplaatst worden. Om al deze macro te kunnen beheren is een macroproject onmisbaar.

Formulieren

Met verschillende formulieren kan snel en automatisch documentatie aan het schema toegevoegd worden, ook kan per klant afwijkende documentatie gemaakt worden.

Preplanning

Eplan preplanningVeel projecten beginnen met een P&ID of lay-out van de installatie. Daarnaast ontstaat snel een aantal documenten in bijvoorbeeld Excel om de gegevens te beheren. Het steeds kloppend houden van meerdere bestanden is een tijdrovende bezigheid van menig engineer. Met Eplan preplanning behoort dit tot het verleden. Het reduceert het aantal bestanden en e-mails over vragen en inconsistenties in de verschillende bestanden tot het minimum.

Eplan preplanning beheert de gegevens van verkoop tot service en verstrekt iedereen snel de juiste gegevens. Het vervaardigen van het schema kan van uit preplanning gegenereerd worden. SDH engineering bezit de licentie en de kennis om preplanning in uw bedrijf te implementeren.

Eplan FieldSys

Met Eplan Fieldsys is het mogelijk de loop van de bekabeling te beheren. De kabelloop en lengte kan eenvoudig gedocumenteerd worden.

SDH helpt u graag met advies, data-engineering, preplanning en het inrichten en uitwerken van uw projecten.
Meer informatie? Vraag het nu aan!